LINK

The shuttered Seaholm intake buildings on Austin's Lady Bird Lake house rotating site-specific art and performance installations around a deck and ramp connection that joins lake and city.

The LINK is a center point of a broader initiative to put art and events in and around Lady Bird Lake, using the Lake and its infrastructure to blend the City’s nodal art scene and vibrant recreation culture into a singular cultural expression.  Kayak to the building’s scattered sculpture gardens, or take an art jog around the lake trails.  Swim in the Lake!

Top three finalist proposal for the City of Austin Parks & Recreation Department Seaholm Intake Reuse Ideas Competition.


i am Pruitt Igoe

A tree farm on a difficult historical and contextual site delivers a means by which to improve city-wide street equity, while slowly opening up the former Pruitt Igoe housing site to human-scale, organic development.

with Michael Naucas 

 


Broad Street reFresh

reFresh proposes redeveloping a shuttered mid-Century New Orleans supermarket into a tripartite fresh food hub consisting of a new grocery store, a processing center for the healthy school lunch distributor Revolution Foods and a rooftop urban farm and community-supported agriculture program.

The reFresh project celebrated its Grand Opening Feburary 2014!  See more info about the reFresh Project here.

 with Derek Hoeferlin, Karl Seidman, Jackie Dadakis, Aditi Mehta & Jeff Schwartz (Broad Community Connections)


Loop

Enacting a new Beneficial Use city zoning designation in Seattle allows a developer to receive bonds directly from the City to incentivize the inclusion of innovative productive landscapes.

Beneficial Use zoning enables the inclusion of a 5.5 acre farm and an on-site cogeneration power utility to create a closed-loop system and entrepreneurial incubator.

with Michael Naucas & RJ Crotser

 

 


Laskey Landscape

The Laskey Landscape is a wooden intervention meant to transform a public site from a void to a space.  Combining modern joinery techniques with attention to human ergonomics, the piece is designed to promote interaction.

Construction was funded by the Laskey Award, an annual $5,000 grant presented by Studio L in conjunction with the Sam Fox School of Design & Visual Arts.